ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - Wersja do druku +- Tylko Jeep Klub Polska (https://www.jeep.org.pl/forum) +-- Dział: G I E Ł D A (https://www.jeep.org.pl/forum/forum-5.html) +--- Dział: FIRMY (https://www.jeep.org.pl/forum/forum-28.html) +--- Wątek: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych (/thread-42906.html) |
RE: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - notgroove - 2017-03-02 (2017-03-01, 01:17 AM)Croom napisał(a): To dobrze że wiąże dwie osie solidnie w terenie to wilki atut. Przy skręcaniu z odpowiednią ilością dodatku tylko minimalnie może spinać. (2017-03-01, 01:17 AM)Croom napisał(a): CO do oleju Amsoil do reduktora 247 wszystko jest w porzadku to po prostu olej przekładniowo hydrauliczny który jest również wymieniany w tym samochodzie w tymże reduktorze nic się nie przejmuj wszystko będzi dobrze ! 5W30 do NV247?? Do tego reduktora jest specjalny olej. Masz tam gerodisk i kiepski nieprawidłowy olej doprowadzi do uszkodzenia. Możesz pokazać na jakiej podstawie dajesz taki olej zamiast NV242 NV247 NV249 Transfer Case Lubricant MS-10216 lub Mobilfluid 424 ?? RE: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - Belgia - 2017-03-02 Kolega od oleju,coś ostatnio mocno zarobiony. RE: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - dareko3 - 2017-03-03 Witam w zeszłym roku zmieniłem olej z 10W40 na zalecana przez kolegę Croom na 5W30 Amsoil . Silnik- uruchomianie tym bardziej w temperaturach minusowych rewelacja w porównaniu z 10W40 , jednak przy mocnym nagrzaniu (teren) spada ciśnienie na wskaźniku . Moje pytanie czy jest zalecane przejście na olej 5W40 i co byś Croom ewentualnie polecił ? RE: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - notgroove - 2017-03-03 Zalecany jest remont silnika a nie brnięcie w gęstszy olej... Musisz sprawdzić manometrem jakie masz ciśnienie. Jeśli faktycznie spada na rozgrzanym silniku to trzeba się zastanowić nad remontem lub wymianą pompy w najlepszym wypadku. RE: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - Mapa75 - 2017-03-13 (2017-03-02, 11:53 AM)Belgia napisał(a): Kolega od oleju,coś ostatnio mocno zarobiony. Nawet na maile nie odpowiada RE: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - Croom - 2017-03-17 (2017-03-01, 09:50 AM)Slova napisał(a): A dalej masz zniżki dla forumowiczów w zamówieniach na stronie? Oczywiście Na priva wysyłam kuponik teraz. (2017-03-01, 10:50 AM)Wiktor napisał(a): Dzięki za odpowiedź Croom, będe powoli kompletował zamówienie, właśnie jak to jest z rabatem dla forumowiczów funkconuje jeszcze taka opcja ?[emoji6] Oczywiście wysyłam na priva (2017-03-02, 12:14 AM)gimp1976 napisał(a): czyli mówre ma isz że dodatek rozprowadziłem w prawidłowej proporcji bo objaw jest taki że jak na zimnych olejach (zaraz po odpaleniu po nocnym postoju) okrążam rondko (takie małe) to z tyłu słyszę (i czuję) jak koło które ma mniejszą drogę chyba uślizguje się No to znaczy ze dwie osie się lepiej spinają a to czesto przenosi drgania z drazków, mostów, wału , osi itp. W terenie jest to o tyle ważne aby jedna os nie wpadała w poslizg ale dalej kreciła kołem i tak samo jest u Ciebie koło które winno sie krecić wolniej próbuje kręcić się tak samo jak koło drugie przeciwne tak działa mechanizm o ograniczonym poślizgu, jakby u Ciebie ten mechanizm nie działał dobrze to jedno koło spokojnie by się kreciło bez oporu pokonujac mniejszą lub wiekszą drogę. W tereni jest to bardzo ważne aby żadne koło się nie ślizgało ale kręciło ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - Wiktor - 2017-03-18 Dziękuję Croom!, zamówienie pójdzie początkiem kwietnia [emoji6] RE: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - Tomii44 - 2017-03-22 Witam. Ja już jestem po zakupach u kolegi Croom...wysyłka na drugi dzień po zamówieniu,rabat w komplecie. Dziękuję. RE: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - Mirek.K - 2017-03-23 Witaj Croom Zbliża się wymiana oleju w silniku mojego Audi A6 quattro tdi 2,7 (2008 rok). Dotychczas niezmiennie silnik pracował na zalecanym przez producenta: CASTROL EDGE PROFFESIONAL TITANIUM FST LONGLIFE III 5W30 Specyfikacja VW 504 00 / 507 00 Olej zmieniam co 10000 km (nie w systemie long life, choć poprzednik tak czynił ) Czy zalecałbyś kontynuowanie tego samego oleju, czy poleciłbyś coś innego o nie gorszych, a nawet lepszych parametrach ? Przebieg (autentyczny) 159 000 km, oleju praktycznie nie bierze. Do tego oczywiście filtr powietrza i wkład filtra oleju. Przy okazji poza propozycją poproszę o aktualny kupon rabatowy na PRIV. W najbliższym czasie, jak się nieco ociepli zamówię także oleje do skrzyni i mostów mojego Grand Cherokee ZG 5.2 Pozdrawiam serdecznie RE: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - deem - 2017-03-24 (2017-03-22, 07:41 PM)Tomii44 napisał(a): Witam. To masz się z czego cieszyć, bo ja od pięciu dni nie dostałem odpowiedzi. To że tutaj - to rozumiem, ale żeby nie odpowiadać na firmowego maila? Jeszcze żeby to taki mail skierowany do konkretnej osoby, ale pisałem na biuro@zmienolej.pl, więc po prostu zostałem zignorowany, bo paczka którą zamówiłem po napisaniu maila zdążyła już przyjść RE: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - Tomii44 - 2017-03-24 (2017-03-24, 10:19 AM)deem napisał(a):(2017-03-22, 07:41 PM)Tomii44 napisał(a): Witam. Oj tam.....życie. Nikogo nie będę usprawiedliwiał co ,jak i dlaczego. W sumie to zamówienie zrealizowano a to się chyba najbardziej liczy. RE: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - seboo - 2017-03-24 Na moje maile też kolega ostatnio nie odpowiadał. Zamówiłem gdzie indziej..... RE: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - deem - 2017-03-24 (2017-03-24, 07:40 PM)Tomii44 napisał(a): Oj tam.....życie. I tak i nie - zamiast większych zakupów zrobiłem takie podstawowe za ~500zł, resztę zamówiłem w tańszym sklepie, w którym tego co tutaj wziąłem niestety nie było dostępne od ręki, więc każdy trochę stracił. RE: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - auto - 2017-04-19 dziękuje, zamówiona oliwa doszła-kontakt wzorowy, czas wysyłki/dostawy-wzorowy! w przyszłym miesiacu bede skladal zamowienie na oliwe do mostów.... pozdrawiam do usłyszenia RE: ZmienOlej.pl - Oferta specjalna dla wszystkich Jeepnietych - Czarniutki - 2017-04-24 Ktoś ma kod na rabat? bo kolega nie odpisuje na PW.. EDIT: Dziękuję mam już Pzdr |